Maksaminen netissä

Internetin verkkokaupoissa ensimmäisiä kertoja vierailevalla on yleensä aina huolenaan verkkomaksamisen turvallisuus. Nettikaupassa pelätään henkilökohtaisten tietojen leviämistä, niiden väärinkäyttämistä ja jopa rahojen menetystä. Vaikka joitakin väärinkäytöstapauksia tulee esiin aina joskus, nettikaupassa asiointia voi pitää yhtä turvallisena kuin normaaleissa “kivijalkakaupossa”. Esimerkiksi luottokorttiyhtiöt korvaavat asiakkaan tappiot, mikäli ostaja on käyttänyt korttia normaalissa kaupankäynnissä. Alennuksia.comin yhteistyökumppanit ovat luotettavia suomalaisia tai tunnettuja kansainvälisiä verkkokauppoja.

Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tapoja maksaa verkkokaupoissa.

Postiennakko - maksutapa, jossa tilaaja maksaa tuotteen lunastaessaan sen postista. Tämä on myyjälle varma tapa saada maksu tuotteestaan, mutta kallis tapa ostajalle. Postiennakkoa käyttävät lähinnä pienemmät verkkokaupat.

Lasku - erityisesti verkkokaupoilla, jotka toimivat Suomessa (ja joilla on suomalainen pankkitili), saattaa yhtenä maksuvaihtoehtona olla lasku. Ostaja saa tuotteiden mukana laskun, jonka voi maksaa eräpäivään mennessä verkkopankin, maksuautomaatin tai pankin kautta. Ostajalle varma tapa, mutta välitöntä maksamista työläämpi tapa.

Verkkopankki - kotimaisilla toimijoilla on yleensä mahdollisuus maksaa tilaus samantein verkkopankkitoiminnon kautta. Verkkokaupan sivuilla on logonappi, jota painamalla asiakas siirtyy nettipankkinsa sivuille ja käyttää maksamisessa verkkopankkitunnuksiaan. Turvallinen tapa, maksaminen on reaaliaikaista.

Luottokortit ja maksuaikakortit – ehkä yleisin tapa maksaa erityisesti ulkomaalaisissa verkkokaupoissa. Tavallisimpia käytössä olevia luotto/maksuaikakortteja ovat Visa, Mastercard, Diners ja Amex. Useimmissa suurissa verkkokaupoissa toimii myös Visa Electron. Joillakin sivustoilla on käytössä “Verified by Visa” -toiminto. Tällöin ostoksesi varmistetaan kortin myöntäneen pankki verkkopankkitunnuksilla.

Nettilompakot – nettilompakot ovat eräänlaisia virtuaalisia pankkitilejä, joiden avulla voi internetissä siirtää rahaa reaaliaikaisesti. Maailmalla tunnetuin on ehkä PayPal. Erityisesti nettipelien maailmassa Neteller ja Moneybookers ovat hyvin suosittuja. Kaikkia kolmea on turvallista käyttää. Perusperiaatteena on, että jollakin muulla maksuvälineellä siirretään ensin nettilompakkoon rahaa, jonka jälkeen tätä rahaa voi käyttää erilaisissa verkkopalveluissa. Netelleriin saa myös pankkikortin, jolla voi nostaa rahaa pankkiautomaatilta sekä maksaa kortin Mastercard-ominaisuuden avulla.

 • Alennuksia.com

  Alennuksia.com Alennuksia.com on suomalainen blogi, joka kertoo valikoitujen nettikauppojen ja -sivustojen parhaat tarjoukset, alennukset ja kampanjat. Tarjoamme myös Alennuksia.com:n omia alennuskoodeja sekä vinkkejä ilmaisista tuotteista ja kilpailuista. Seuraa blogia päivittäin, sillä lisäämme uusia kampanjatietoja koko ajan. Kannattaa seurata myös sivua Facebookissa ja Twitterissä.

  Yhteydenotot: info ät alennuksia.com

  Liity myös Facebook-ryhmäämme!

  Tilaa RSS-syöte
 • Ajankohtainen tarjous


 • HYÖDYNNÄ TÄMÄ ALENNUSKOODI  Yves Rocherin alennuskoodilla AFTERSUN saat aftersun-voiteen kaupan päälle.
 • Avainsanat